Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

Melatonin 3.0 Poza marita

Melatonin 3.0

Melatonin 3.0 (60 tablete)
AJUTOR PENTRU UN SOMN NATURAL

Mai multe detalii

Calivita

CV0223

Nou

44 Produse

56,90 Lei

Melatonin 3.0 (60 tablete)

Deşi corpul nostru produce melatonină, un stil de viaţă agitat – multe călătorii, schimbări de fus orar, ture de noapte sau ore suplimentare la serviciu –, înaintarea în vârstă sau poate chiar şi bolile pot avea drept consecinţă un deficit al producţiei de melatonină. Tabletele noastre Melatonin vă pot ajuta să vă bucuraţi de un somn relaxant şi contribuie la restabilirea ritmului biologic.
În plus, melatonina poate fi de ajutor, dacă încercaţi să renunţaţi la fumat*, şi poate creşte eficienţa anumitor tratamente pentru cancer, în vreme ce reduce efectele adverse ale acestora.** De asemenea, inhibă procesul de îmbătrânire a pielii.***

Pentru cine recomandăm tratamentul naturist cu Melatonin 3.0?

 •     Persoanelor care suferă de probleme ale somnului.
 •     Persoanelor care pleacă în călătorii mai lungi între fusuri orare diferite (desincronoza - afecţiune cunoscută şi ca „jet lag”).
 •     Persoanelor a căror producţie de melatonină s-a redus în urma unei boli.
 •     Ca adjuvant în tratamentele anti-îmbătrânire.

Prospect Melatonin 3.0 de la Calivita

Produsul Melatonina de la Calivita aduce in organism o suplimentare cu principala substanta sintetizata la nivelul glandei epifize, melatonina, cu rol important in alternanta bioritmica somn-veghe. De asemenea este o substanta care previne distrugerile morfo functionale din tesuturi si organe si ajuta la regenerarea lor pe timpul somnului de noapte. In paralel cu efectul regenerator, substanta este si un bun revitalizant, un imunostimulator si un echilibrator de ax hormonal, fiind adesea considerata un factor de intarziere si diminuare a proceselor de senescenta (terapie anti imbatranire).

Organismul uman, pe masura ce inainteaza in varsta, sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrine, auditive, vizuale.

In structura trunchiului cerebral intra si o mica formatiune care a fost denumita epifiza (glanda pineala) si careia, de-a lungul secolelor, i-au fost atribuite diverse functii. In Evul Mediu, renumitul filozof francez Rene Descartes credea ca aici salasluieste sufletul, aceasta glanda - aflata intr-o intima conexiune cu structurile energetice subtile ale corpului uman - fiind si azi invaluita in mister.

Melatonina este o substanta sintetizata la nivel acestei glande (epifiza), in conditiile in care intensitatea luminii scade. Pornind de la serotonina, o substante neurotransmitatoare, glanda epifiza prepara si secreta melatonina. Melatonina are rol important in ritmul circadian sau alternanta periodica somn-veghe. Scaderea intensitaii luminii naturale stimuleaza sinteza sa, acest lucru asigurand odihna fiziologica. Faptul in sine este deosebit de important, deoarece, in timpul starii de veghe, in organism se acumuleaza cantitati importante de substante toxice care pot fi eliminate doar in timpul somnului, corespunzator bioritmului fiecaruia.

S-a descoperit, de asemenea, ca melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti (mai putemic chiar decat vitaminele C si E), fiind singurul antioxidant capabil sa patrunda in celulele corpului si sa previna astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in profunzimea structurilor morfo-functionale ale organismului. Melatonina distruge intr-o mare proportie radicalii liberi raspunzatori de unele afectiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson, dementa senila, etc.).

In zilele noastre, exista o preocupare accentuata pentru a se reusi supravietuirea indivizilor pana la varste inaintate intr-o forma fizica si intelectuala buna. A aparut astfel conceptul de „successful aging", adica "imbatranire reusita". Aceasta inseamna incetinirea sau intarzierea dezvoltarii unor maladii si a unor procese degenerative care creaza dificultati in existenta persoanelor in varsta.


Numeroase cercetari au demonstrat ca aceste procese pot fi incetinite, creandu-se, in zilele noastre, adevarate strategii anti-imbatranire care se refera la: o dieta echilibrata din punct de vedere caloric, modificari in stilul de viata (nutritie sanatoasa, oxigenare corespunzatoare, odihna, auto-cunoastere), practicarea unor activitati fizice (fapt care incetineste diminuarea masei musculare odata cu inaintarea in varsta), stimularea secretiei unor substante cu rol in procesul de imbatranire.

Profesorul Dario Acuna Castroviejo de la Universtitaea din Granada a coordonat cercetarile efectuate pe cobai modificati genetic, suferind de imbatranire prematura. Cercetatorii au descoperit ca primele semne de imbatranire care apareau la varsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o crestere brusca a nivelului de oxigen si nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. Dupa administrarea de melatonina, procesul de imbatranire a fost incetinit. Profesorul recomanda consumul de melatonina dupa varsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.


O alta proprietate importanta a melatoninei este aceea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Prin transplantarea glandei pineale de la un soarece tanar la unul batran, soarecele batran si-a recastigat vitalitatea si tineretea, pe care le-a pastrat pana la moarte, eveniment survenit dupa un timp cu peste 25 de procente mai indelungat decat durata medie de viata. Pe de alta parte, atunci Pierpaoli a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar, acesta a imbatranit rapid, in contextul in care secretia de melatonina era deosebit de redusa.

Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina nu sufera un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculara de a suferi reduceri si oxidari reversibile si succesive. Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi readusa la starea anterioara, astfel incat, in urma reactiei cu radicalii liberi, are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Astfel, melatonina face parte din categoria antioxidantilor "terminali" sau "de sacrificiu", in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special in cele care insotesc procesul de imbatranire si degenerare: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza, etc.


Cercetarile au mai demonstrat ca melatonina este capabila sa imbunatateasca functiile sistemului imunitar. Se pare ca poate neutraliza efectele negative pe care le exercita stresul, medicamentele si infectiile asupra sistemului imunitar.

Secretia melatoninei in organism este stimulata de intuneric si suprimata la lumina. Melatonina are un rol vital în  reglarea ciclului somn-veghe. Atunci cand este produsa in cantitati suficiente, melatonina asigura un somn profund si odihnitor; in schimb, o secretie insuficienta provoaca adormirea greoaie sau chiar insomnie.


De asemenea, s-a mai dovedit experimental ca administrarea de melatonina poate duce la oprirea proceselor cancerigene, la scaderea colesterolului si poate imbunatati viata sexuala, deoarece scaderea productiei de melatonina (odata cu varsta) duce la pierderea apetitului sexual, ceea ce conduce, in timp, la atrofierea organelor sexuale.

Ritmul biologic al organismului poate fi perturbat si de calatoriile cu avionul pe distante lungi - ca urmare a diferentelor de fus orar. In acest sens, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. Altfel, la acestia se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi de un real folos.
 

Melatonina asigura per-ansamblu adaptarea organismului la schimbarile de mediu si variatele provocari ale zilelor noastre.

Melatonin 3.0
De ce să alegeţi produsele noastre ?

Şapte motive pentru a alege produsele CaliVita:

 •     Beneficiind de un background profesional deosebit, CaliVita vă oferă o gamă de produse care satisface cele mai stricte condiţii de calitate, de mai mult de 20 de ani.
 •     Ne străduim în permanenţă să utilizăm materiale naturale ce provin din surse de cea mai înaltă calitate.
 •     Utilizăm formule cu o absorbţie deosebită, de exemplu substanţe sub formă organică.
 •     Oferim 100% garanţia calităţii pentru toate produsele noastre.
 •     Produsele noastre sunt supuse unor controale stricte şi multiple, pentru a asigura în permanenţă o calitate excelentă.
 •     Majoritatea suplimentelor noastre alimentare sunt produse în condiţii farmaceutice în SUA.
 •     Produsele sunt fabricate în conformitate cu standardele GMP (Good Manufacturing Practice), fiind supuse unor controale continue şi unor proceduri de examinare regulate de către FDA (Food and Drug Administration). Cooperăm strâns cu autorităţile locale de resort pentru a ne asigura că produsele care ajung la consumatori sunt de cea mai înaltă calitate.


Observaţie: Toate produsele au Certificat de Control al Calităţii, Asigurarea Calităţii şi de bune Practici de Fabricaţie

Ştiaţi că ?

Dacă luaţi 0,3 mg melatonină pe cale orală, puteţi reduce nevoia de ţigări pentru o perioadă de până la zece ore?*

Mod de administrare Melatonin 3.0:
1 tabletă zilnic, înainte de culcare

Conţinut Melatonin 3.0:
3 mg Melatonină

Atenţie !

Dacă suferiţi de o boală a sistemului nervos, depresie sau orice altă afecţiune psihică, cereţi sfatul medicului înainte de a folosi produsul Melatonin. A nu se depăşi doza zilnică recomandată. Melatonina poate afecta nivelul de concentrare mentală, de aceea este indicat să evitaţi condusul autovehiculelor sau manevrarea maşinilor de lucru. Luaţi melatonină cu jumătate de oră înainte de culcare. În cazul unei tulburări a somnului de natură mai gravă sau a unor afecţiuni ale sistemului nervos, cereţi sfatul medicului înainte de a folosi acest produs.

Sursă bibliografică:

* Melatonin treatment attenuates symptoms of acute nicotine withdrawal in humans -Zhdanova IV, Piotrovskaya VR., Pharmacol Biochem Behavior 2000;67:131-5.

** Melatonin – MedlinePlus, A service of the U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health

*** Melatonin and human skin aging - Konrad Kleszczynski and Tobias W. Fischer; Dermato-Endocrinology 4:3, 245–252; July–December 2012

Scrieţi o recenzie

Melatonin 3.0