Alimentaţia conformă grupelor sanguine
Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

Alimentaţia conformă grupelor sanguine

Alimentaţia conformă grupelor sanguine

Alimentatia conforma grupelor sanguine sau, mai modern, „dieta în functie de grupa sanguina”, se bazeaza pe observatiile unui medic american, dr. Peter J. D’Adamo, conform caruia persoanele cu diferite grupe sanguine reactioneaza diferit la aceleasi tipuri de alimente. Pe baza acestor observatii, D’Adamo a conceput un sistem complex, care are multi adepti în toata lumea.

Grupele sanguine A, B si 0 au fost descoperite de Karl Landesteiner (1868-1943) în 1900, iar în 1902 Alfredo von Castello si Adriano Sturly au identificat si a patra grupa sanguina (AB), acestea numa rându-se printre principalele noastre caracteristici genetice.
Daca luam în considerare sistemele speciale antigen din globulele rosii, putem vorbi de un atribut unic fiecarui individ în parte, cum sunt amprentele sau ADN-ul. Evolutia grupelor sanguine este strâns legata de istoria omenirii. Grupa sanguina 0 este cea mai veche, „grupa vânatorului”. Grupa A („tipul agricultorului”) a evoluat odata cu cultivarea pamântului, grupa B („tipul echilibrat”) si-a facut apa ritia pe parcursul migratiei spre nord, cea mai noua dintre cele patru grupe sanguine fiind grupa AB („tipul modern”), care a aparut ca rezultat al amestecului celorlalte grupe. Se poate observa ca persoanele cu o anumita grupa sanguina prefera (sau, în unele cazuri, tolereaza) anumite tipuri de alimente si resping altele.

Conform lui D’Adamo, acestea sunt „informatii antice” codate în organismul uman de la bun început, ceea ce a reprezentat un excelent punct de pornire pentru crearea sistemului sau. Cercetatorul a observat diferente de temperament si mobilitate în functie de grupa sanguina, prin urmare metoda sa acopera nu doar nutritia, ci si modul optim de efectuare a exercitiilor fizice.
Se stie ca între organismul uman si alimentele ingerate au loc o serie de reactii chimice.
Acelasi lucru este valabil si pentru sânge. Si aceasta datorita asa-numitelor lectine, componente ale proteinelor din alimente.
Când consumam alimente cu lectine care nu sunt compatibile cu antigenele grupei noastre sanguine, ne simtim rau; în acelasi timp, exista alimente care au un efect pozitiv asupra noastra si alimente neutre. Consumul unor alimente adecvate poate ajuta organismul sa foloseasca mai bine substantele hranitoare si poate fi favorabil atât celor care încearca sa slabeasca, cât si celor care vor sa îsi mentina greutatea optima. Cu toate acestea, este foarte important de stiut ca dieta în functie de grupa sanguina NU este, în primul rând, o cura de slabire, ci un sistem complet: un stil de viata.

Având în vedere cele de mai sus, putem întelege ca, asemenea alimentelor, suplimentele alimentare nu actioneaza identic la toti indivizii. Fiecare vitamina, mineral si substanta activa din plante joaca un rol special în organismul nostru. În functie de grupa sanguina, se pot determina substantele potential folositoare pentru fiecare dintre noi. Exista un numar de astfel de substante care favorizeaza anumite organe si tesuturi. Astazi exista suplimente special concepute pentru adeptii dietelor în functie de grupa sanguina, care sprijina si intensifica efectele acestor diete.

ATENTIE! Fiecare persoana reactioneaza diferit la modificarea brusca a modului de alimentatie, prin urmare va sugeram — în special daca suferiti de vreo boala — sa
consultati medicul înainte de începerea unei astfel de diete.

Bibliografie: Dr. Peter J. D’Adamo, The AB0 plan, Budapest, 2001.
* Sursa: http://www.szote.szeged.hu/medcentrum/transf/
eloadasok/transzf_alapismeretek.pdf

Lasa un comentariu: