Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

5 Motive sa consumi probiotice mai des!

5 Motive sa consumi probiotice mai des!

Oboseală încă de când te trezești dimineața, apatie, lipsă de energie?… Prea mulți dintre noi ne confruntăm cu aceste probleme. De multe ori nici nu mai știm ce să facem pentru a ne ajuta corpul și mintea să funcționeze mai bine și cu mai multă energie. Este însă atât de simplu! Cu o condiție: să înțelegi cum funcționează organismul tău și cum îl poți ajuta în mod natural și neagresiv.

Știai că oboseala poate avea legătură cu flora intestinală? Te simți obosit și fără poftă de viață? Probioticele pot fi soluția. Urmează o cură de probiotice și vei vedea cum nivelul de energie va crește constant. Pentru aceasta îți recomandăm Probio Balance, supliment alimentar 100% natural.

1) Probioticele îmbunătățesc digestia

Digestia este un proces complex care consumă foarte mult din energia organismului. Dacă digestia și apoi evacuarea reziduurilor se desfășoară greoi, provocând diferite tipuri de disconfort (crampe și dureri abdominale, senzație de greutate, dificultate de digestie a anumitor alimente, tranzit intestinal lent etc.), consumul de energie este încă și mai mare. Cum să nu te simți obosit de dimineața până seara?…

Cafeaua, dulciurile și gustările hipercalorice nu îți pot da energie decât pentru scurt timp – și au și multe calorii și aditivi chimici. În plus, bacteriile dăunătoare din intestinul tău se hrănesc cu zahărul și mediul acid pe care astfel de alimente îl creează, deci aceste false surse de energie nu sunt deloc de ajutor.

În aceste cazuri intervin probioticele. S-a demonstrat că probioticele pot regla pH-ul intestinal, împiedicând dezvoltarea bacteriilor negative. În final, o digestie eficientă înseamnă mai puțin disconfort și mai multă energie pentru tine.

2) Probioticele ajută la eliminarea toxinelorbeneficii probiotice infografic

Din intestine, produșii metabolici și toxinele ingerate prin alimentație pot ajunge în sânge – mai ales dacă nu ai tranzit intestinal regulat și aceste toxine stagnează în intestin. Întregul organism este încărcat dacă aceste substanțe dăunătoare nu sunt eliminate eficient. Astfel apar și sunt întreținute și diferite stări inflamatorii, deficiențe ale sistemului imunitar (rezultând spre exemplu răceli și alergii frecvente).

 Dacă organismul reușește să elimine eficient toate substanțele toxice care îl încarcă (provenind din alimentație, produse cosmetice, produse de igienă domestică, poluanți din mediu, fumat), celulele sunt mai bine oxigenate, ceea ce se traduce prin mai multă energie.

Știai că un nivel scăzut de bacterii intestinale benefice se asociază cu anumite modificări în producția de hormoni, în special a celor asociați depresiilor și fluctuărilor emoționale? Regenerarea florei bacteriene poate ajuta, printre altele, și la echilibrarea unor procese biochimice care reglează nivelul de energie și starea de spirit.

3) Probioticele ajută la mai buna absorbție a nutrienților

Mănânci alimente sănătoase, poate iei și ceva suplimente nutritive, dar totuși parcă tot nu te simți mai bine? De vină este dificultatea sistemului tău digestiv de a absorbi și procesa cât mai bine nutrienții.

Cauzele acestei probleme pot fi multiple, cert este însă faptul că buna funcționare a florei intestinale asigură reglarea majorității tulburărilor digestive și stimulează absorbția nutrienților. Deloc întâmplător, reglarea digestiei, regenerarea florei bacteriene și stimulare detoxifierii intestinale și hepatice au de cele mai multe ori ca efect o stare generală mai bună.

4) Probioticele previn sindromul intestinului permeabil

Sindromul intestinul permeabil este o problemă pe care mulți cercetători au ajuns să o considere cauza sau factorul agravant al multor afecțiuni de natură inflamatorie, alergică sau autoimună. Din cauza agresiunii diferitor substanțe asupra mucoasei intestinale (aditivi chimici, toxine din alimentație, zahăr, îndulcitori artificiali și potențiatori de gust, alimente procesate etc), peretele intestinului poate deveni excesiv de permeabil. Ca urmare pot părăsi tractul intestinal și ajunge în sânge substanțe, agenți patogeni sau particule de hrană.

Probioticele aderă la peretele intestinal și previn astfel porozitatea excesivă a acestuia. Astfel, peretele intestinal își îndeplinește mai eficient rolul de barieră fizică și biochimică față de toxinele care tranzitează lumenul intestinal.

5) Probioticele reduc inflamația

Indiferent unde sunt localizate, inflamațiile sunt practic o modalitate de apărare a sistemului imunitar față de de anumiți factori patogeni sau iritanți. Inflamația este implicată și în afecțiuni mai puțin evidente precum sindromul oboselii cronice.
Activitatea probioticelor în intestinul nostru favorizează dezvoltarea așa-numitelor celule T ale sistemului imunitar, care ajută la reglarea reacțiilor imunitare, inclusiv a inflamațiilor.

Numeroase studii au arătat că probioticele ajută în mod eficient la scăderea simptomelor de oboseală cronică, inclusiv a anxietății asociate (University of Toronto, 2009), și chiar la îmbunătățirea funcției cognitive și a nivelului de energie resimțit zilnic.

Încearcă o cură cu Probio Balance, dar nu înainte de a te informa corect asupra modului în care probioticele te pot ajuta în atenuarea sau chiar rezolvarea problemelor de sănătate. Nu e magie, ci sunt efectele probioticelor asupra sănătății, demonstrate prin numeroase studii.

Lasa un comentariu: