8 beneficii pentru sanatate ale otetului de mere
Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

8 beneficii pentru sanatate ale otetului de mere

8 beneficii pentru sanatate ale otetului de mere

Otetul de mere a fost de generatii folosit ca o arma secreta in arsenalul medicinei homeopate.

Multumita internetului acesta a devenit tot mai cunoscut in ultima vreme pentru beneficiile sale.

In timp ce unele beneficii ale otetului de mere sunt transmise din generatie in generatie, altele au in spate dovezi stiintifice si cercetari.

Mi-a placut intotdeauna sa aflu mai multe despre un produs si beneficiile pentru sanatate. Asa am facut si cu otetul de mere si am descoperit lucruri foarte interesante.

Apropo, ai vazut vreodata cum arata otetul de mere de casa, nefiltrat.

Prima data cand am vazut otet de mere nefiltrat am fost suprins; nu semana deloc cu ce stiam eu.

Am fost intrigat si curios sa vad cum e facut si din ce e facut.

Din ce e facut otetul de mere?

bucati de mere taiate cu cutitul

Pentru a face otet de mere, bucati de mere taiate sunt amestecate cu apa si lasate apoi sa fermenteze.

Dupa cateva saptamani, bucatile de mar sunt scoase, iar mixtura continua sa fermenteze pentru inca cateva saptamani.

Zaharurile naturale aflate in mare transforma mixtura formata intr-o forma de alcool.

In timp ce aceasta mixtura fermenteaza, bacteriile sanatoase incep sa se formeze producand intr-un final acidul acetic. Acesta este responsabil de o gramada de beneficii ale otetului de mere pe care le voi enumera si eu mai jos.

In articolul de azi, voi detalia 8 beneficii ale otetului de mere si motivele pentru care sa consumi otet de mere nefiltrat.

Daca ai consumat pana acum, sau stiai despre beneficiile otetului de mere nu uita sa lasi un comentariu mai jos.

1. Reduce stresul oxidativ

bautura cu otet de mere


Ca o consecinta naturala a expunerii la mediul inconjurator, corpul incearca intr-una sa mentina un echilibru in urma oxidarii celulare. Probabil ai auzit de stresul exodativ si radicalii liberi.

Prea mult stres oxidativ poate deteriora ADN ul nostru si poate cauza distrugeri irecuperabile ale metabolismului celular, ce pot conduce la diferite boli.

S-a dovedit ca otetul de mere ne poate ajuta in aceasta privinta.

Un studiu al Journal of Membrane Metabolism a arata ca otetul de mere induce un efect protector asupra eritrocitelor (globule rosii), rinichilor si ficatului impotriva oxidarii.

De asemenea s-a dovedit ca acesta creste nivelurile de atioxidanti si vitamine.


Avem nevoie de acesti antioxidanti pentru a dona molecule stabile radicalilor liberi care astfel sunt anihilati.

Asa ca daca inca nu ai pus pe lista otetul de mere e cazul sa-i dai un loc privilegiat.

2. Sanatatea inimii

inimi incrustate pe mar

Am gasit acest studiu din 2001, care se axeaza pe acidul acetic si analizeaza utilizarea pe termen lung a otetului.

S-a demonstrat ca acidul acetic a redus semnificativ atat tensiunea arteriala cat si activitatea reninei, care este responsabila de reglarea tensiuni arteriale, a setei si eliminarii urinei.

Un alt studiu facut pe cobai s-a axat pe efectele otetului de mere pentru reducerea colesterolului.

Pe o perioada de 19 zile, cobaii au fost hraniti cu alimente care nu contineau colesterol, 1% colesterol fara acid acetic si 1%colesterol plus 0,3% acid acetic.

Rezultatele au aratat ca in cazul cobailor care au consumat si acid acetic nivelul colesterolului si trigliceridelor a scazut.


Studiul a concluzionat ca aceste rezultate s-au datorat inhibarii lipogenezei in ficat, care impiedica depozitarea de grasime in ficat.

Cu toate ca rezultatele acestea sunt promitatoarea, ele au fost facute doar pe animale. Chiar si asa, urmatorul studiu observational folosind oameni, de duce cu un pas mai aproape.

3. Nivelul zaharului din sange

chifla de paine alba si suc de portocale


In sustinerea afirmatiei ca otetul de mere ajuta inima, vin cateva studii care arata ca acesta reduce nivelul de glucoza din sange.

O echipa de cercetatori de la Arizona State University a studiat 4 barbati si 7 femei intre 40-72 de ani cu diabet de tip 2.

Peste 70% din participantii studiati erau luau medicamente pentru hiperglicemie.

Nivelul de glucoza din sange a fost monitorizat timp de 3 zile inainte de studiu si 2 zile in timpul studiului.

Participantilor le-a fost data fie apa o bucata de branza fie otet de mere si o bucata de branza; sa manance inainte de culcare.

S-a dat apoi o perioada de revenire si s-au schimbat subiectii.

Studiul a aratat ca glucoza serica a scazut cu 6% la participantii care au consumat otet de mere si aveau nivelul glucozei peste 130mg/dl.

Un alt studiu facut la Arizona State University si condus de dr Carol S. Johnson, a exeminat efectele otetului de mere asupra glucozei in profunzime.

De aceasta data au fost studiati 8 subiecti cu sensibilitate la insulina, 11 cu rezistenta la insulina si 10 cu diabet de tip 2.

Acesti indivizi nu consumau medicamente inainte de a incepe studiul.

Acestora li s-a dat fie o bautura placebo fie o bautura facuta din amestec de apa, otet de mere si zahar.

Dupa aproximativ doua minute, toata lumea a mancat o chifla alba cu unt si un pahar cu suc de portocale.

Glucoza serica a fost masurata la intervale de 30 si 60 de minute dupa mancare.

Cei care au consumat otet de mere au avut o crestere a sensibilitatii la insulina in comperatie cu grupul placebo, iar aceasta sensibilitate a crescut in special la indivizii cu rezistenta la insulina.

Ce sugereaza aceste studii este ca, otetul de mere poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.

4. Scaderea in greutate

mere si banda pentru masurat


Controlul nivelului de zahar din sange este benefic si in cazul in care vrei sa slabesti; ceea ce face otetul de mere o optiune excelenta in cazul in care vrei sa dai cateva kilograme jos.

Controland nivelul zaharului din sange, reduci de asemenea poftele pentru mancaruri nesanatoase.

Intr-un studiu al US National Library of Medicine, 12 voluntari au fost studiati, dandu-li-se trei tipuri de otet: cu 18, 23 sau 28 mmol/l de acid acetic.

Subiectilor li s-a dat apoi 50 grame carbohidrati din paine alba. Grupul de control a consumat painea fara a bea otet de mere.

Datorita acidului acetic din otetul de memre, mostra de sange luata dupa aproximativ 120 de minute dupa masa a aratat ca un consum ridicat de acid acetic reduce nivelul de glucoza din sange si nivelul de insulina.

In plus pe langa scaderea zaharului din sange, subiectii care au consumat otet au simtit si o senzatie de satietate mai prelungita.

Daca de simti satul mai mult timp dupa o masa ai toate sansele sa incepi sa si slabesti.

6. Inlatura sughitul

acadele diverse culori


Unul din cele mai faine beneficii ale otetului de mere este abilitatea acestuia de a stopa si a preveni sughitul.

Prima data am citit despre acest fapt intr-un articol din Mashable.

Utilizand studiile clinice de la inceputul anilor 70, Mallory Kievman, o fata de 13 ani din Connecticut, a inventat acadelele care opresc sughitul folosind o mixtura de zahar si otet de mere.

7. Omoara bacteriile

otet de mere la borcan


O alta proprietate interesanta a otetului de mere este puterea sa antimicrobiana.

Nu doar ca poate fi folosit ca dezinfectant al suprafetelor prin casa, dar poate face asta si pentru corpul nostru.


Researchers Entani & Colleagues au concluzionat ca otetul poate ajuta la distrugerea bacteriei escherichia coli, sau E coli.

Potrivit rezultatelor, un mix de otet si clorura de sodiu la temperaturi ridicate a fost folosita si a rezultat o preventie eficienta a intoxicarii alimentelor cu bacterii

Candida este un alt tip de bacterie care se poate instala in corp si poate face ravagii in corp.

Mota & Colleagues au condus un test de laborator pe diferite tipuri de bacterii si au constatat ca otetul de memre are proprietati anti-fungice.

8. Arsurile si durerile de stomac

durere de stomac infectii cu bacterii


In plus pe langa faptul ca este antimicrobian, otetul de mere ajuta si impotrivva arsurilor de stomac.

Cand simti o arsura la stomac, acidul din stomac regurgiteaza inapoi in esofag.

Chiar daca otetul de mere este acid, cand intra in corp neutralizeaza de fapt acizii si regleaza nivelul pH-ului.

Cea mai buna metoda este sa amesteci 2, 3 linguri de otet de mere cu un pahar cu apa calduta si sa il bei cand ai arsuri la stomac.

Potrivit doctorului Carol J Jhonson, doctorii au folosit otetul de memre pentru dureri de stomac inca de la inceputul secolului 18. Cine ar fi crezut?

In plus, pe langa aceste 8 beneficii, am gasit articole care promovau folosirea otetului de mere in caz de arsuri solare, alergii, crampe musculare si chiar negi.

Din pacate nu sunt destule studii efectuate care sa sustina toate aceste beneficii, dar din moment ce otetul este folosit de secole pentru tot felul de probleme, inseamna ca trebuie sa fie un sambure de adevar in aceste recomandari.

9. Precautii de utilizare a otetului de mere

otet de mere nefiltrat


Deoarece otetul de mere este foarte acid, trebuie sa il consumi moderat.

Trebuie stiut ca otetul de mere ataca smaltul dintilor. In plus unii oameni au raportat acnee cand au folosit otet pe termen lung.

Cat despre interactiunea cu alte medicamente, au existat ingrijorari ca otetul de mere poate afecta efectul direticelor si insulinei.

Femeile insarcinate precum si cele care alapteaza trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a folosi otetul de mere.

Ca orice altceva ce adaugi in dieta ta trebuie sa fii atent la cum te simti. Daca observi orice schimbare in rau a starii de sanatate trebuie sa te opresti din a-l consuma.

Majoritatea oamenilor nu au efecte negative de la consumul de otet de mere.


Ei bine cam asta a fost, despre otetul de mere nefiltrat.

Tu il folosesti? Stiai de beneficiile lui?

Lasa un comentariu: