Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

Pas cu pas catre succes

Pas cu pas catre succes

Cand vine vorba de constructia de retea, intotdeauna insistam pe importanta comunicarii verbale si non-verbale. Pentru a putea dezvolta tehnicile de comunicare la un nivel profesional, este absolut necesar sa transmitem publicului informatiile pe care le detinem, cu ajutorul unei prezentari bine pregatite. Din pacate, nu suntem toti oratori innascuti, dar vestea buna este ca si aceasta tehnica, precum multe altele, se poate invata si imbunatati.

Secretul unei prezentari de succes este pregatirea acesteia. Trebuie sa iti pregatesti discursul in asa fel incat sa captezi atentia publicului, sa le trezesti oamenilor dorinta de a incerca produsul sau serviciul pe care il prezinti sau de a intra in posesia acestora.

Pentru a transmite informatiile in concordanta cu scopurile tale, trebuie sa respecti trei reguli principale:

1. Trebuie sa cunosti in cel mai mic detaliu subiectul central al prezentarii.

2. Trebuie sa iti cunosti publicul. Afla cum poti „ajunge” la persoanele care te asculta. Pentru a realiza acest lucru, este indispensabil sa afli care sunt interesele, dorintele, cererile lor, precum si ce sentimente au cu privire la toate acestea.

3. Si, nu in ultimul rand, trebuie sa exprimi cat mai clar mesajul prezentarii, in jurul caruia iti vei construi intreaga prezentare.

Si acum, dupa ce ai aflat toate aceste lucruri, incepe sa iti construiesti prezentarea si din punct de vedere tehnic.

Planifica ce vrei sa spui. Dupa ce ai rezumat lucrurile esentiale, trebuie sa pui un accent deosebit pe aspectul vizual. Din ceea ce auzi, vei tine minte doar 10%. In schimb, daca auzi si vezi, in acelasi timp, iti vei aminti cel putin 50%. Daca nu demonstrezi lucrurile despre care discuti sau daca argumentele tale nu sunt destul de convingatoare, audienta nu te va putea urmari si vei pierde atentia celor care te asculta.

Sfaturi pentru o prezentare de succes:

• Inainte de a lua cuvantul in fata publicului, repeta prezentarea de mai multe ori. Pentru incepatori, se recomanda sa exerseze in fata oglinzii, pentru a evita posibila transmitere a unui mesaj non-verbal gresit.

• Castiga-ti publicul de la bun inceput. Prima impresie: cu alte cuvinte, un start creativ – este foarte importanta.

Niciodata nu vei avea o a doua sansa de a face o prima impresie.

• Fii foarte atent la aspectul tau fizic.

• Fii autentic; demonstreaza-ti intotdeauna afirmatiile cu fapte si argumente.

• Foloseste cat mai multe mijloace de demonstratie (ilustratii, imagini, date, diagrame, tabele).

• Fii sigur pe tine.

• Nu oferi mai multe informatii decat este nevoie (Oamenii nu tin minte decat cel mult trei lucruri despre un subiect nou).

• Nu uita sa rezumi intreaga prezentare printr-o concluzie bine gandita.

Daca vei respecta intocmai sfaturile de mai sus, iti vei dezvolta o tehnicã perfecta de prezentare. Si nu vei mai tremura de fiecare data cand va trebui sa iti demonstrezi eficienta!

Tine minte: In afacerea noastra, cea mai proasta prezentare este cea care nu este tinuta! Iar repetitia este mama invataturii!

Mult succes!

Lasa un comentariu: