Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

5 beneficii ale zincului de care probabil nu stiai

5 beneficii ale zincului de care probabil nu stiai

Inainte de a discuta despre beneficiile zincului in viata de zi cu zi, trebuie stiut ca zincul este un element esential in organismul uman, fiind intalnit in oase, dinti, piele, ficat, leucocite, muschi.

In total corpul nostru contine intre 2 si 3 grame de zinc. Si atunci daca avem zinc in organism de ce mai trebuie sa consumam produse sau suplimente pe baza de zinc?


Ei bine, corpul nostru nu produce singur acest mineral si atunci, nefiind o rezerva constanta in noi, organismul depinde de alimentatie pentru a completa mereu nevoia de zinc.

Mai trebuie mentionat ce peste 300 de enzime care au diverse functii vitale depind de aportul zilnic de zinc pe care noi il oferim.

Care este cantitatea recomandata de zinc pe care trebuie sa o asiguram prin alimentatie?Motive pentru care apare acneea

Unui adult ii este necesara o cantitate de 0.2mg/kg corp de zinc intr-o zi, asta inseamna ca pentru un adult de 80 kg e nevoie de 16 mg zinc pe zi.

Insa trebuie retinut ca aceasta cantitate poate sa creasca in cazul in care aveti un  regim bazat mai mult pe vegetale, sau daca depuneti un efort intens ori daca practicati sportul in mod constant.


1.Zincul este eficient in tratarea cosurilor si acneei.

Cum reuseste acest lucru?  Zincul are rolul de a stimula functiile celulelor albe, celule care sunt direct implicate in procesul de vindecare la nivelul pielii.
Mai mult zincul ajuta in cazuri de infactii si ulcere, dar si pentru regenerarea pielii in urma interventiilor chirurgicale, ranilor sau arsurilor.


2. In cazul barbatilor zincul este de un real ajutor daca acestia sufera de tulburari de prostata.

Deficienta de zinc la barbati este cauza a maririi prostatei, facand acest organ vulnerabil la cancer.
Barbatii care au probleme cu prostata trebuie sa se orienteze in a consuma zinc regulat, deoarece studiile au aratat o reducere a cresterii tumorale la nivelul prostatei, cand subiectii testati au normalizat nivelul de zinc din organism.


3. Chiar daca toti stim ca vitamina C ajuta in caz de raceala, iata ca si zincul are un rol important in scurtarea duratei acesteia.

Produsele pe baza de zinc ajuta la reducerea duratei racelii si reduc severitatea acesteia. Acest lucru se intampla deoarece zincul sustine sitemul imunitar, intarindu-l astfel organismul putand sa lupte mai eficient cu factorii externi. Vindecarea se face mai rapid iar simptomele asociate racelii sunt mult mai usor de suportat.


4. Un beneficiu important al zincului este faptul ca reduce oboseala cronica.

Persoanele care sufera de oboseala cronica sunt sfatuite sa consume zinc deoarece acesta stimuleaza producerea de energie, fiind de asemenea responsabil de functionarea optima a musculaturii.
Mai mult zincul regeleaza nivelul de testosteron, iar consumat dimineata, in special de persoanele trecute de 30 de ani, are efect de revigorant si roborant.


5. Zincul creste libidoul masculin.libidou la barbati zinc

Cum am spus si mai sus, zincul are proprietatea de a creste secretia de testosteron mai ales la barbatii trecuti de 30 de ani. Deficienta de zinc, care apare la barbatii depeste 30 de ani, duce atat la
scaderea nivelului de testosteron, cat si la rezistenta musculara scazuta, infertilitate in cazuri mia grave,  dezvoltarea sanilor si in unele cazuri aparitia cheliei.


Surse alimentare din care iti poti creste aportul de zinc: stridii, crabi, homari, carne roşie, mazăre, fasole, linte, soia, floarea soarelui, seminţe de in şi dovleac, alune, caju, nuci, migdale.


De asemenea Calivita va propune 3 produse pe baza de zinc: Chelated Zinc - daca este o persoana cu nevoi normale de zinc,  Mega Zinc in cazul in care face efort sustinut zilnic, sa practici sportul in mod regulat sau Rhodiolin, un produs pe baza de rhodiola rosea care contine si 5mg de zinc in cazul in care esti expus stresului zilnic sau te simti mereu obosit.


Contraindicatii ale zincului

 Excesul de zinc este foarte rar intalnit si se datoreaza de cele mai multe ori unor accidente industriale - inhalarea de vapori de zinc.
 In concluzie, zincul nu este toxic, cu exceptia dozelor excesive,  ca in cazul alimentelor pastrate in vase din metal galvanizat.


Concluziile care trebuie trase referitor la consumul de zinc:
Zincul are o mare importanta in buna functionare a organismului uman, fiind un mineral  cu multe valente terapeutice. El s-a dovedit eficient in: cresterea imunitatii, raceala, degenerescenta maculara, vindecarea leziunilor sau ADHD.

Lasa un comentariu: