Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

Cand ai tensiune arteriala mare? Cum scazi valorile tensiunii in mod natural? [infografic]

Cand ai tensiune arteriala mare? Cum scazi valorile tensiunii in mod natural? [infografic]

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) nu sunt deloc incurajatoare: 1 persoana din 3 sufera de hipertensiune arteriala, in special in tarile in curs de dezvoltare.


Statisticile medicale arata ca hipertensiunea arteriala se plasează pe primul loc pe lista cauzelor de deces pe plan mondial, fiind cea mai raspandita boala a omenirii, care ucide circa 20% din populatia adulta.

Aceasta boala si complicatiile sale fac mai multe victime decat cancerul si accidentele de circulatie luate la un loc. Pe glob ar exista circa 1 miliard de locuitori bolnavi de hipertensiune, dintre care mor anual peste 7 milioane persoane.

Calculele arata ca, pana in anul 2025, frecventa bolii va ajunge la 60% din populatia adulta de pe pamant.

In Romania ar exista peste 40% locuitori bolnavi de hipertensiune, cu incidenta mai mare in zona rurala (42,7%) decat in zona urbana (37,9%).


Din nefericire, rata mortalitatii cauzate de hipertensiune si de alte boli cardiovasculare a ajuns in Romania la 61% din numarul total de decese in timp ce in Uniunea Europeana este de numai 37%.

Frecventa bolii este intr-o continuă crestere, paralel cu intensificarea vietii stresante a zilelor noastre, cu ore lungi de munca si cu o alimentatie necorespunzatoare, in care intervin produsele de tip fast-food, incarcate cu grasimi animale si sare.

Tensiunea arteriala ridicata afecteaza inima, rinichi, ochii si creierul.

tensiunea arteriala valori si recomandari

Chiar daca deja consumi medicamente pentru tinerea sub control a tensiunii, iti recomand sa incluzi in alimentatie si plante din cele de mai jos: sfecla, ridichi, telina, nap, rucola sau salata verde; care cu siguranta te vor ajuta sa iti reglezi tensiunea arteriala.


Sfecla rosie se poate consuma in orice cantitate fiind diuretica si laxativa. Ea furnizeaza sangelui o serie de substante care pot contribui la refacerea lui la parametri normali.

Salata contine o substanta care este laxativ si ajuta foarte mult in timpul tratamentului hipertensivilor datorita diurezei pe care o produce.

Telina este drenor hepatic, tonic al sistemului nervos si hipotensor, actionand si asupra epitelului renal, determinand cresterea urinei eliminate.

plante care scad tensiunea arteriala

Mai jos gasiti un mod usor si la indemana oricui de a te relaxa si a scadea tensiunea arteriala in momente de stres crescut.


Acest tip de relaxare este indicat nu doar pentru a aduce valori normale ale tensiunii arteriale ci si pentru a-ti detensiona intreg corpul avand in vedere ca zi de zi esti bombardat de tot felul de factori negativi.

Incearca aceasta modalitate de relaxare si spune-ne cum te simti.

cum te relaxezi in 20 de minute

Lasa un comentariu: