Categories Menu
Title Background
Background
Border Color
Header
Top Horizontal Menu
Cart Background
Buttons / Icons
Button Background
Button Border
NEW icon Background
SALE icon Background
Others
Headings Color
Price Color

Click on "Apply" to see the changes.

Oregano Oil

Oregano Oil

CaliVita si-a lãrgit gama de produse cu un preparat nou si absolut unic! Acesta nu poate fi comparat cu niciunul dintre produsele distribuite pânã acum de noi.

Datoritã numeroaselor sale proprietãti benefice, este un produs cu totul si cu totul special.
Chiar dacã astãzi oregano este cunoscut în primul rând pe post de condiment alimentar, aceastã plantã este apreciatã de mii de ani. În Grecia anticã, oregano era numit „bucuria muntilor“, fiind simbolul fericirii si bucuriei. Diferitele specii de oregano erau foarte pretuite si de egiptenii antici, fiind împletite în coroane si cununi, în vederea diverselor ritualuri. În secolul al 15-lea, Para­cel­sus folosea aceastã plantã împotriva diareei, psoriazisului, stãrilor de vomã, icterului si infectiilor micotice.

Oregano Oil este fabricat din ulei presat de frunze de oregano un condiment foarte renumit „încorporat“ în ulei de mãsline, care este excipientul din acest produs.

Oregano are numeroase subspecii, dintre care unele nu se folosesc nici în scopuri curative, nici alimentare. Acestea diferã de planta adevãratã nu doar prin aspect, ci si datoritã substantelor active din compozitie si componentilor chimici. Diferenta se manifestã si în continutul de uleiuri esentiale, acest lucru având o importantã deosebitã, deoarece aceste uleiuri sunt, de fapt, substantele active din oregano. Produsul nostru contine Oreganum vulgare subsp. hirtum, subspecia cea mai bogatã în uleiuri esentiale.

Aceastã plantã contine douã ingrediente principale, si anume uleiurile esentiale timol si carvacrol. Acestea sunt foarte asemãnãtoare, având o formulã chimicã si o masã molecularã identicã, dar o structurã diferitã (în chimie, aceste substante sunt numite izomeri). Ambele uleiuri esentiale fiind derivati ai fenolului au efecte antimicrobiene puternice. Mai mult, oregano contine flavonoide, care sunt antioxidanti excelenti si ajutã la protectia celulelor împotriva radicalilor liberi, acid rozmarinic, steroli, vitaminele A si C si numeroase minerale. Este important de observat cã, spre deosebire de forma traditionalã (condiment, planta uscatã), aceste substante active sunt prezente într-o concentratie foarte ridicatã în ulei.
Uleiul de oregano are o culoare gãlbuie si un miros caracteristic si poate fi aplicat atât intern, cât si extern.

Extern: pentru vânãtãi superficiale, muscãturi de insecte, diluat, ca apã de gurã etc. Aplicati doar câteva picãturi pe zona afectatã si masati usor. Evitati contactul cu ochii, organele genitale si zonele lezate foarte extinse!

Intern: 4 picãturi (aproximativ 0,17 ml) de Oregano Oil într-o lingurã de apã sau suc de fructe, de trei ori pe zi. În cazul aplicãrii interne, tineti cont de faptul cã uleiul are un gust intens caracteristic, prin urmare poate induce o salivare mai abundentã decât în mod obisnuit. A se folosi diluat.

Faceti cunostintã cu puterea nebãnuitã din oregano!

ATENTIE!

Acest produs nu poate înlocui un consult medical! În caz de boalã, consumul produsului trebuie aprobat de medic, ca tratament complementar.
A nu se folosi în timpul sarcinii si alãptãrii!
A nu se folosi în caz de sensibilitate la ingrediente

Bibliografie:
Antifungal, phytotoxic and insecticidal properties of essential oil isolated from Turkish Origanum acutidens and its three components, carvacrol, thymol and p-cymene.

Kordalli S, Cakir A, Ozer H, Cakmakci R, Kesdek M, Mete E. Attatürk University, Department of Plant Protection, 25240 Erzurum, Turkey.
Antibacterial and antifungal properties of essential oils. Kalemba D., Kunicka A. Institute of General Food Chemistry, Technical University of Lodz, Poland

Lasa un comentariu: